Ipari villanyszerelés

Ipari csatlakozó

Egy villanyszerelőnek nem csupám abból áll a dolga, amit egy családi háznál láthatunk, azaz nem csak konnektorokat, villanykapcsolókat szerel fel, vagy lámpák helyét vezetékezi be, hanem komolyabb, ipari létesítményekben is kell tudni villanyt szerelni.
Ipari körülmények közt sokkal nagyobb áramfelvételű gépek, eszközök vannak, így ott ehhez a terheléshez megfelelő komponensekből kell létrehozni az elektromos hálózatot. Ez egyrészt azt jelenti, hogy nagyobb keresztmetszetű vezetékekre lesz szükség, 3 fázissal kell dolgozni, illetve ipari csatlakozók alkalmazása válik szükségessé.
Ipari csatlakozó aljzatokból vannak süllyesztett kivitelűek, amik speciális dobozokba vagy a falba építhetők. Vannak ráépíthető aljzatok, amik felcsavarozhatók a fix felületekre, illetve vannak lengő aljzatok is, bár ezt inkább lengő kábelek végére szokták szerelni.
Látható, hogy az ipari felhasználás speciális ipari csatlakozókat igényel, hogy biztonságosan legyenek csatlakoztathatók a nagy teljesítményű gépek, eszközök.

Megosztás